**YKS Tercih Süreci Bugün 23.59'da Sona Eriyor: Milyonlarca Aday İçin Son Saatler**
Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için büyük bir heyecan ve bekleyişin ardından 2026-YKS tercih süreci bugün itibarıyla sona eriyor. Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan yoğun değerlendirme ve tercih dönemi için son saatlere girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen bu kritik süreç, adayların gelecekteki eğitim ve kariyer rotalarını belirlemede belirleyici rol oynuyor.
29 Temmuz tarihinde başlayan ve yaklaşık on günlük bir dönemi kapsayan tercih işlemleri, bugün saat 23.59'da tamamlanacak. Üniversite adayları, hayalini kurdukları bölümlere yerleşebilmek adına puanları ve sıralamaları doğrultusunda gerçekleştirdikleri tercih bildirimlerini, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "ais.osym.gov.tr" adresi veya ÖSYM mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler. Sürecin sorunsuz ilerlemesi ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına adayların son dakikaya kalmadan tercihlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.
Bu tercih döneminin sona ermesiyle birlikte, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıklamak üzere çalışmalara başlayacak. YKS tercihleri, adayların akademik geçmişleri, ilgi alanları ve gelecek hedefleri doğrultusunda dikkatle oluşturulan bir listeyi kapsarken, sürecin sonunda açıklanacak yerleştirme sonuçları, gençlerin üniversiteye adım atacakları yeni bir dönemin başlangıcını işaret edecek. Tüm adaylara başarılar dilenmektedir.