YKS tercihlerinde son gün yarın

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sinav-tercih-aa-2475392.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci, üniversite adayları için yarın sona eriyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Temmuz tarihinde başlatılan tercih işlemleri, milyonlarca adayın üniversite hayallerine giden yolda kritik bir aşamayı temsil ediyor. Adayların, belirlenen süre içerisinde tercihlerini yaparak bu önemli süreci tamamlamaları gerekiyor.

Üniversite adayları, tercih işlemlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden veya ÖSYM Mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Tercihlerin sisteme girilmesi ve onaylanması için son süre, yarın saat 23.59 olarak belirlendi. Bu saat itibarıyla sistem kapanacak ve herhangi bir tercih değişikliği veya yeni tercih işlemi yapılamayacak. Adayların, mağduriyet yaşamamaları adına tercihlerini son dakikalara bırakmadan tamamlamaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Tercih döneminde adayların, puanlarını ve sıralamalarını dikkate alarak üniversite programlarını özenle incelemeleri büyük önem arz ediyor. Doğru ve bilinçli tercihler yapabilmek adına, programların özel koşulları, kontenjanları ve taban puanları gibi bilgilere dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Tercih sürecinin başarıyla tamamlanması, adayların gelecekteki akademik ve profesyonel kariyerleri için belirleyici bir adım niteliğinde olup, özenli bir yaklaşım gerektirmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?