Neler yeni

YKS'de bir soru iptal edildi, bir sorunun da yanıtı değişti

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
osym-aa-1690834.jpg

YKS'de Bir Soru İptal Edildi, Bir Sorunun Yanıtı Değişti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) kapsamında gerçekleştirilen kapsamlı incelemeler neticesinde önemli kararlar alındı. Resmi duyuruda yer alan bilgilere göre, sınavın şeffaflığı ve doğruluğunu sağlamak amacıyla bir sınav sorusunun tamamen iptal edilmesine, bir diğer sınav sorusunun ise doğru yanıtının değiştirilmesine hükmedildi.

ÖSYM'nin resmi kanalları üzerinden kamuoyuna duyurulan bu değişiklikler, yükseköğretim kurumlarına geçiş sürecindeki adaylar için büyük önem taşıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ülkedeki üniversiteye giriş sisteminin temelini oluşturması ve milyonlarca adayın geleceklerini şekillendirmesi nedeniyle, sınav içeriğinin eksiksiz ve hatasız olması büyük hassasiyet gerektirmektedir. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda alınan bu kararların, sınavın adil ve güvenilir bir değerlendirme ortamı sunma ilkesi çerçevesinde alındığı belirtilmektedir.

ÖSYM Başkanlığı, sınava girecek adayların haklarının korunması ve değerlendirme süreçlerinin eksiksiz bir biçimde yürütülmesi konusunda gösterdiği titizliği bir kez daha vurgulamıştır. Bu tür düzeltme ve iptal kararlarının, sınav materyallerinin hazırlanma ve denetleme aşamalarındaki çok yönlü kontrol mekanizmalarının işleyişinin bir sonucu olduğu ifade edilmektedir. Kamuoyunun ve özellikle sınava hazırlanan adayların doğru ve güncel bilgiye erişimi amacıyla yapılan bu duyuru, 2026-YKS sürecinin şeffaflığına önemli katkı sağlamaktadır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?