Neler yeni

YKS'nin ilk oturumu sona erdi

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yks-2470333.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024'ün ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkiye genelinde ve yurt dışında başarıyla tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen sınav, Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa ve Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da eş zamanlı olarak uygulandı. Üniversiteye giriş için milyonlarca öğrenci adayının ter döktüğü bu kritik sınavın ilk aşaması, belirlenen takvim ve kurallar çerçevesinde sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Yükseköğretim hayatına adım atmak isteyen gençlerin ilk basamağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün öğleden önce gerçekleştirildi. Adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan soruları yanıtlamak için 165 dakika süre boyunca çaba gösterdi. Sınav merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, adayların kimlik ve güvenlik kontrolleri titizlikle yapıldı. Sınavın süresi boyunca herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı bilgisi edinildi ve tüm merkezlerde sınavın huzur içinde tamamlandığı kaydedildi.

YKS maratonu, yarın yapılacak diğer oturumlarla devam edecek. Pazar günü öğleden önce Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecek. Bu oturumların da tamamlanmasıyla birlikte, üniversite adayları için uzun bir bekleyiş süreci başlayacak ve sınav sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecek. Sınav süreci boyunca adayların ve ailelerinin gösterdiği yoğun çaba ve heyecan, yükseköğretim kurumlarına yerleşme hedefiyle devam etmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?