Neler yeni

YÖK'ten Gazze'deki üniversiteler için kalıcı dayanışma ve akademik iş birliği hedefi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
cefcfb5e861055ac6d570d2fa1f3824a4af1bfc82e9e64efdbcb2a2514fe4e1a.webp

YÖK Başkanı Erol Özvar, Gazze'deki üniversitelerle sürdürülebilir akademik iş birliği kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Filistinli yetkililer ise bölgedeki öğrencilerin acil çevrim içi eğitim desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Gazze Üniversiteleri ile Dayanışma Programı, yükseköğretim alanında uluslararası bir iş birliği platformuna dönüştü. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Amjad Barham ve Gazze'deki çeşitli üniversitelerin rektörlerinin çevrim içi katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, bölgedeki eğitim faaliyetlerinin geleceği masaya yatırıldı.

Programda konuşan YÖK Başkanı Özvar, Gazze'deki akademisyenlerin ve öğrencilerin ağır şartlara rağmen gösterdiği iradenin önemine değindi. Özvar, binaların ve kütüphanelerin tahrip edilebileceğini ancak bilimsel düşünce ve gelecek inancının yok edilemeyeceğini belirterek, "Gazze ve Filistin halkı mutlaka yeniden ayağa kalkacaktır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin sadece doğrudan yardımlarla değil, kalıcı akademik ortaklıklarla da Filistin'in yanında olacağını vurgulayan Özvar, 21 Eylül'e kadar Türkiye genelindeki üniversitelerde "Gazze'de Üniversite Olmak" temalı Bilim Kafe buluşmaları düzenleneceğini duyurdu.

Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Amjad Barham ise savaşın eğitim üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekti. Öğrencilerin aileleriyle iletişimlerinin koptuğunu ve ağır ekonomik koşullarla mücadele ettiklerini belirten Barham, özellikle çevrim içi eğitim altyapısının kurulması noktasında Türkiye'nin desteğinin kritik olduğunu ifade etti. Barham, Gazze'deki yükseköğretim kurumlarının mal varlıklarının ve projelerinin büyük zarar gördüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin sağladığı akademik desteğin Filistinli öğrenciler için hayati bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

YÖK tarafından planlanan yeni dayanışma modeli; çevrim içi ders desteği, akademik danışmanlık, dijital kütüphane erişimi ve ortak araştırma faaliyetlerini kapsıyor. Bu modelle, Gazze'deki üniversitelerin bilimsel kapasitesinin korunması ve akademik insan kaynağının güçlendirilmesi hedefleniyor. Toplantı, Türkiye'deki üniversiteler ile Filistinli yükseköğretim kurumları arasında uzun vadeli bir iş birliği zemini oluşturulması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Gazze ve Filistin'de öğrenciler yeniden sınıflarına dönecektir

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?