Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Kurulu, vakıf üniversitelerindeki öğrenim ücretleri hakkında gelen şikayetleri değerlendirmeye aldı. Kurum, bu kapsamda denetim mekanizmasını daha etkin hale getirdiğini duyurdu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde uygulanan öğrenim ücretlerine ilişkin harekete geçti. Öğrencilerden gelen yoğun şikayetleri dikkate alan kurul, üniversitelerin ücret politikalarına yönelik denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı.
Yapılan açıklamada, vakıf yükseköğretim kurumlarının mali uygulamalarının mercek altına alındığı belirtildi. YÖK, eğitim ücretleri konusunda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla denetim süreçlerinin daha titiz bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
YÖK'ten vakıf üniversitelerindeki öğrenim ücretlerine sıkı denetim
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Özel Güvenlik 122. Temel Eğitim ve 98. Yenileme Eğitimi Sınavı 29 Ağustos 2026 tarihinde yapılacak. Adaylar sınav giriş belgelerine ilgili kurumlar üzerinden ulaşabilecek.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan tahliye vaadiyle para sızdırmaya çalışan 4 şüpheli, düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında bir avukatın da bulunduğu bildirildi.