- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,426
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Trabzon'un Yomra ilçesinde fındık hasat sezonuyla birlikte patoz kullanımı ve kurutma işlemlerine kısıtlama getirildi. Belediye, yaya trafiğini korumak amacıyla belirli bölgelerde yasak kararı aldı.
Trabzon'un Yomra ilçesinde fındık hasat sezonunun başlamasıyla birlikte belediye yönetimi, çevre kirliliğini önlemek ve yaya ulaşımını düzenlemek amacıyla yeni kararlar aldı. İlçe merkezinde bulunan işlek caddeler, parklar ve sahil yürüyüş yollarında patoz kurulması yasaklandı.
Yomra Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların ortak kullanım alanlarının korunması gerektiği vurgulandı. Özellikle Trabzon Caddesi, Hükümet Caddesi, Hürriyet Parkı ve Cumhuriyet Parkı gibi yoğun bölgelerde patoz faaliyetlerine izin verilmeyeceği belirtildi. Belediye ekipleri, patozcuların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ilçe genelinde alternatif ve uygun çalışma alanları belirlediğini duyurdu.
Yeni düzenlemeye göre, patoz işlemi gerçekleştirmek isteyen kişilerin belediye zabıta birimlerine başvurarak gerekli izinleri almaları zorunlu hale getirildi. Ayrıca, devlet kara yolu üzerindeki kaldırımlarda yapılacak fındık kurutma işlemlerinin, yaya geçişini hiçbir şekilde engellemeyecek şekilde yapılması şartı koşuldu. Kaldırımları tamamen kapatan veya yayaların geçişini zorlaştıran kişilere karşı zabıta ekiplerinin cezai işlem uygulayacağı bildirildi.
Belediye yetkilileri, ilçenin temiz ve düzenli kalması için üreticilerin ve patoz işletmecilerinin belirlenen kurallara hassasiyet göstermesini beklediklerini ifade etti. Ortak yaşam alanlarının korunması adına alınan bu kararların, hem çevre sağlığı hem de ilçe sakinlerinin günlük yaşam kalitesi için önemli olduğu vurgulandı. Vatandaşların, belediye tarafından gösterilen alanlar dışında faaliyet göstermemeleri konusunda uyarılar yapıldı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trabzon'un o alanlar için Patoz yasağı geldi! İlçe Belediyesinden izin alınacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.