Neler yeni

Yükseköğretim tercihlerinde dikkat çeken tablo: Binlerce mezun tekrar üniversiteli oldu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
3f0b2b72080933f9cfc2385c7f0c79c372e767cda423c7f51c67c60a1c0535e5.webp

Üniversite sınavı sonuçlarına göre 730 binden fazla aday bir yükseköğretim programına yerleşti. Yerleşenler arasında daha önce mezun olmuş veya kaydı silinmiş çok sayıda öğrenci bulunuyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, eğitim sistemindeki hareketliliği gözler önüne serdi. Yapılan resmi açıklamalara göre, üniversite tercihi yapan 1 milyon 279 bin 439 adaydan 730 bin 854'ü örgün veya açık öğretim programlarına yerleşme başarısı gösterdi.

Yerleştirme verileri, üniversite sıralarına dönen farklı öğrenim gruplarını da ortaya koydu. Özellikle daha önce bir yükseköğretim programından mezun olmuş 48 bin 895 kişinin yeniden üniversite eğitimi almaya hak kazanması dikkat çekti. Bu durum, kariyer değişikliği veya akademik ilgi alanlarının genişlemesi gibi faktörlerin adaylar üzerindeki etkisini yansıtıyor.

Sınav sürecinde son sınıf düzeyindeki adaylar da önemli bir yer tuttu. Yerleştirme başvurusunda bulunan 350 bin 354 son sınıf öğrencisinden 218 bin 441'i üniversiteli oldu. Öte yandan, daha önce üniversiteye yerleşmemiş adaylar arasında 378 bin 664 kişi bir bölüme yerleşirken, geçmişte üniversite kaydı silinmiş 19 bin 989 aday da yeniden yükseköğretim sistemine dahil oldu. Toplam yerleştirme rakamları, adayların farklı öğrenim geçmişlerine rağmen akademik hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını kanıtlar nitelikte.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu kapsamında Kauno Zalgiris ile kozlarını paylaşacak. İstanbul'daki ilk maçın ardından rövanş mücadelesi Litvanya'da gerçekleşecek.

20 Ağustos 2026 Perşembe günü Türkiye ve dünyada meydana gelen önemli olaylar CNN Türk bülteninde paylaşıldı. Günün öne çıkan başlıkları 11.30 bülteni aracılığıyla kamuoyuna aktarıldı.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

📊 Günlük haberleri en çok hangi platformdan takip ediyorsunuz?

• Sosyal Medya (X / Instagram)

• Haber Siteleri / TV

• Forumlar ve Sözlükler

• YouTube / Podcast

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?