Yükseköğretimde yeni dönem: Öğrenci affı yasalaştı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Yükseköğretim Kanunu'nda yapılan değişiklikle üniversiteyle ilişiği kesilen öğrencilere geri dönüş yolu açıldı. Düzenleme kapsamında tez yazdırma ve izinsiz faaliyetlere yönelik yeni yaptırımlar da getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu değişikliği ile üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler için af süreci resmen başladı. Düzenleme, çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen veya kayıt yaptırmayan öğrencilere eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam etme imkanı tanıyor.

Af düzenlemesinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, yürürlük tarihinden itibaren dört ay içerisinde eski üniversitelerine başvuru yapmaları gerekiyor. Ancak terör ve cinsel suçlardan hüküm giyenler ile sahte belgeyle kayıt yaptıranlar bu haktan faydalanamayacak. Ayrıca Polis Akademisi ve Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri de kapsam dışında tutuldu.

Yeni yasa, akademik etik kurallarını güçlendiren maddeler de içeriyor. Başkasına tez yazdıran öğrencilerin unvanlarının geri alınabileceği belirtilirken, bu eyleme adli para cezası getirildi. İzinsiz yükseköğretim faaliyeti yürütenlere ise hapis cezası uygulanacak.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ziraat Bankası, SGK emeklilerine yönelik güncel promosyon ödeme tutarlarını açıkladı. Maaşını bankaya taşıyan emekliler, üç yıllık taahhüt karşılığında 12.000 TL'ye kadar ödeme alabiliyor.

Fenerbahçe ile adı anılan Marcus Rashford, Manchester United'da kaldı. İngiliz kulübü, oyuncuya 14 numaralı formayı vererek takımda tutma kararı aldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?