- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 6,668
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Yunanistan genelinde Batı Nil virüsü vakaları 110'a ulaştı. Yetkililer, virüsün yayılmasında çevresel faktörlerin etkili olduğunu vurguluyor.
Yunanistan'da Batı Nil virüsü kaynaklı sağlık sorunları artış gösteriyor. 12 Ağustos tarihine kadar ülke genelinde toplam 110 vaka kayıtlara geçti. Sağlık verilerine göre, bu vakaların 81'inde merkezi sinir sistemi üzerinde ciddi bulgular tespit edildi. Hastalık; Attika, Tesalya, Orta Makedonya ve Mora bölgelerini kapsayan 39 farklı belediyede görüldü.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi verilerine göre Yunanistan, Avrupa genelinde İtalya'nın ardından en çok vaka görülen ikinci ülke konumunda bulunuyor. EODY yetkilileri, virüsün yayılımında sıcaklık değişimleri, yağış miktarı, sivrisinek popülasyonu ve kuş göç yollarının belirleyici olduğunu ifade etti. Mevcut durumda virüsün daha bulaşıcı hale geldiğine dair herhangi bir bilimsel kanıt bulunmuyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Eyüpspor ile oynanacak sezonun ilk maçı öncesinde taraftarlara seslendi. Adalı, camianın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Develi'deki kültür festivalinde vatandaşlara yangın ve afet önlemlerini anlattı. Etkinlik kapsamında çocuklar için kurulan özel parkurla güvenlik farkındalığı artırıldı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen orman yangını ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Olayda yaklaşık bir dönümlük alan zarar gördü.