Yunanistan'da orman yangınları etkisini sürdürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
f5c1825841342f70b727390626e3916cb6a88fc92f9cb9cf1343ba513871406c.webp

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde çıkan orman ve otluk alan yangınları devam ediyor. Yetkililer bazı bölgelerde tahliye kararı alırken, yaz başından beri büyük bir ormanlık alan küle döndü.

Yunanistan genelinde etkili olan orman yangınları, ülkenin farklı noktalarında yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamalara göre, Girit Adası'nın Fonikas bölgesi, Selanik yakınlarındaki Lahana ve İstanköy Adası'nın Pili bölgesinde yangınlar çıktı. Ekipler, alevlere hem havadan hem de karadan müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, Girit Adası'ndaki yangın riski nedeniyle Fotinari ve Suda bölgelerinde bulunan vatandaşların sahil yolu üzerinden Koraka Rodakinu'ya geçmeleri yönünde uyarıda bulundu. Gün içerisinde Ftiotis ve Tripoliçe şehirlerinde de benzer yangın olayları yaşandı. Yaz mevsiminin başından bu yana ülkede meydana gelen onlarca yangın sonucunda on binlerce dönüm ormanlık alanın kül olduğu bildirildi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

14 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete'de çeşitli yönetmelik değişiklikleri ve kurul kararları yer aldı. Kamu kurumlarının düzenlemeleri ile eğitim ve ticaret alanındaki güncellemeler kamuoyuna duyuruldu.

Ankara merkezli yürütülen suç örgütü soruşturmasında 37 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedeflerini ve yeni petrol arama projelerini açıkladı. Diyarbakır'daki yeni sahaların Gabar'dan daha yüksek bir üretim potansiyeli taşıdığı belirtildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?