Neler yeni

👔 Yurt Dışı İş Başvurularında LinkedIn Konumunu (Location) Değiştirmek Stratejik Mi?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Kafa Avcılarının Filtrelerine Takılmak İçin Yapılan Profil Lokasyon Güncellemelerinin Etik Ve Teknik Boyutu

Yurt dışındaki kafa avcıları (headhunter) LinkedIn'de arama yaparken filtre kısmına genellikle kendi şehirlerini (Örn: 'Amsterdam', 'Berlin') yazarlar; Türkiye'deki profiller bu filtreler yüzünden harika olsalar bile havuzda geride kalırlar. Bazı adaylar bu barajı aşmak için LinkedIn konumunu gitmek istediği şehir olarak günceller. Peki bu taktik ne kadar işe yarar?

🚨 Lokasyon Değiştirme Hilesinin Mülakat Aşamasındaki Büyük Riskleri

Güven Sarsma Tehlikesi: İK mülakat daveti gönderip ilk cümlede 'Yarın Amsterdam ofisimizde yüz yüze görüşelim' dediğinde, 'Ben aslında Türkiye'deyim, vize sponsorluğu arıyorum' derseniz, dürüstlük testinden anında elenir ve kara listeye (black list) alınabilirsiniz.
Doğru Kullanım Şartı: Konumu değiştirecekseniz, profil özetinizin en başına net bir şekilde: 'Şu an Türkiye'deyim, vize sponsoru olabilecek veya relocation paketi sunan esnek kurumsal roller arıyorum' yazarak İK'yı kandırmadan filtreleri delin.

❓ LinkedIn Konumunu Yurt Dışı Şehirleri Yaparak İş Görüşmesi Daveti Almayı Başaran Var Mı? Etik Mi Sizce?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?