Neler yeni

✈️ Yurt Dışına Taşınırken Evcil Hayvan Pasaportu Ve Mikroçip Kayıt Prosedürleri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Tarım İl Müdürlüklerinden Alınacak Resmi Sağlık Sertifikaları Ve Gümrük Geçiş Detayları

Evcil hayvanınızla (kediniz/köpeğinizle) yurt dışına göç ederken, titrasyon kan testini tamamladıktan sonraki son aşama, uçuş gününden hemen önce yapılması gereken resmi evrak ve gümrük kayıt operasyonlarıdır. Bu bürokratik adımları eksik yapanların hayvanları sınır kapılarında karantinaya alınabilir.

📋 Uçuştan Önceki Son 48 Saatlik Altın Evrak Adımları

Mikroçip Ve AB Uyumlu Pasaport Şartı: Hayvanınızın derisinin altında yasal ISO standartlarında bir mikroçip olmak zorundadır ve bu çip numarasının, hayvanın resmi pasaportundaki ve aşı karnesindeki numarayla birebir eşleşmesi şarttır.
Tarım İl Müdürlüğü Sağlık Sertifikası: Uçuştan maksimum 48 saat önce hayvanınızı veteriner muayenesine götürüp iç-dış parazit aşılarını pasaporta işletin ve ardından İl Tarım Müdürlüğüne giderek uluslararası gümrük geçerliliği olan 'Resmi Sağlık Sertifikasını' (Health Certificate) ıslak imzalı teslim alın; bu belge olmadan hayvan uçağa alınmaz.

❓ Yurt Dışına Taşınırken Evcil Hayvan Evrak Süreçleriyle Uğraşan Oldu Mu? Sınır Geçişlerinde Neler Yaşandı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?