Neler yeni

🏥 Yurt Dışındaki Sağlık Sistemleri Çileleri ve Randevu Krizleri Gerçekleri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Avrupa'da Basit Bir Uzman Doktor Randevusu İçin Aylarca Bekleyen Göçmenlerin Yaşadığı Sağlık Şoku

Türkiye'deki sağlık sisteminde, mediko-sosyal merkezlerinde veya özel hastanelerde saniyeler içinde randevu alıp aynı gün profesör doktora muayene olmaya alışmış göçmen Türklerin, yurt dışına (özellikle İngiltere, Almanya veya Kanada'ya) taşındıklarında yaşadıkları en büyük medeniyet şoku sağlık sistemlerinin hantallığıdır.

🚨 GP (Aile Hekimi) Barajı Ve Acil Servis (ER) Kuyrukları Çilesi

Doğrudan Uzman Doktora Gidemezsiniz Kısıtlaması: Canınız sıkıldığında gidip bir göz veya cildiye doktorundan randevu alamazsınız. Önce mahallenizdeki Aile Hekimine (GP / Hausarzt) gitmek zorundasınızdır; o ikna olursa sizi uzman doktora sevk eder (Referral) ve o sevk randevusu için en az 3-4 ay sıra beklersiniz.
Acilde Saatlerce Bekleme Sendromu: Ateşiniz çıktığında veya grip olduğunuzda hastanenin acil servisine giderseniz, hayati bir ölüm kalım riskiniz yoksa sizi triyaj odasında tam 6-8 saat boyunca bir ağrı kesici vermek için sırada bekletirler. İlaçlar tamamen sınırlıdır, antibiyotik neredeyse hiç yazılmaz.

❓ Yurt Dışında Sağlık Sistemi Yüzünden Mağdur Olan Veya Tedavi Olmak İçin Uçakla Türkiye'ye Geri Dönen Var Mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?