Neler yeni

Yurtdışı eğitimde artan talep ve dikkat edilmesi gereken riskler

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
41e03d1c1c19e2210ca29d1ca1a8327f2f5bcc1525ff5a1c2a25b1422d13a675.webp

Uzmanlar, öğrencilerin yurt dışı eğitim fırsatlarını araştırmasını önerirken yanıltıcı reklamların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği (YEDAB) Başkanı Osman Yılmaz, üniversite tercih sürecinde öğrencilerin sadece Türkiye’deki kurumları değil, yurt dışındaki yükseköğretim imkanlarını da incelemelerini tavsiye etti.

Son yıllarda Türk gençlerinin yurt dışı eğitim yönündeki ilgisi belirgin bir artış gösterdi; özellikle İngiltere, İtalya, Almanya, Hollanda, İrlanda, İspanya ve Asya ülkeleri akademik kalite, uluslararası geçerlilik ve İngilizce eğitim seçenekleri nedeniyle tercih ediliyor.

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yayılan ‘kesin kabul’, ‘garanti vize’ gibi ifadelerin yanıltıcı olabileceğini belirterek, resmi üniversite sitelerinin incelenmesi ve diploma tanınırlığının doğrulanması gerektiğini hatırlattı.

Eylül ayının sonuna kadar Almanya, Letonya, Litvanya, Çekya, İngiltere, İtalya ve ABD gibi ülkelerde çeşitli programlara başvuru yapılabiliyor. Almanya’da A1‑A2 seviyesinde Almanca hazırlık sınıflarına giren öğrenciler, dil becerilerini geliştirdikten sonra farklı üniversitelere geçiş şansı elde ediyor.

Letonya ve Litvanya’da İngilizce yeterliliği olan adaylar, YKS şartı olmadan hazırlık sınıflarına başvurabiliyor; Çekya’da ise İngilizce hazırlık programları sonrası bölüm değişikliği mümkün.

İngiltere’de bazı üniversiteler kontenjan dolana kadar başvuruları kabul etmeye devam ederken, foundation programları alternatif sunuyor. İtalya’da ise tıp, diş hekimliği ve veterinerlik gibi bölümler için IMAT sınavı 29 Eylül’de yapılacak.

ABD’de en seçkin üniversitelerde başvurular sona erse de birçok kurum farklı programlar için kabul süreçlerini sürdürüyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?