- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 24,023
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump'ın temsilcileri Witkoff ve Kushner ile bir araya gelerek barış müzakerelerini ele aldı. Görüşmede adil ve kalıcı bir barışın tesisi için atılacak adımlar değerlendirildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcileri Witkoff ve Kushner ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Ukrayna basınında yer alan bilgilere göre, taraflar savaşın sona erdirilmesi ve bölgede kalıcı barışın sağlanması konusundaki beklentileri masaya yatırdı.
Zelenskiy, görüşme sırasında Ukrayna'nın yalnızca savaşı durdurmakla kalmayıp, Rusya'nın gelecekte yeni bir saldırı düzenleme imkanını tamamen ortadan kaldıracak adil bir barış arayışında olduğunu vurguladı. Ukrayna lideri, ülkesinin artık acı ve ölüm istemediğini, Rusya'nın saldırganlık kapasitesini yitireceği bir çözümün şart olduğunu belirtti.
ABD tarafını temsil eden Kushner ise Trump'ın temel hedefinin sadece çatışmaları sonlandırmak değil, Ukrayna'da uzun vadeli istikrarı sağlayacak koşulları inşa etmek olduğunu ifade etti. Kushner, gelecekteki anlaşmaların yeni bir savaş ihtimalini yok etmesi ve Ukrayna'nın sahip olduğu potansiyeli ülkenin kalkınmasına yönlendirmesine olanak tanıması gerektiğini kaydetti. Görüşmeyi çok verimli olarak tanımlayan Witkoff ise çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Müzakerelere kısa bir ara verilirken, önümüzdeki süreçte İngiltere, Fransa ve Almanya temsilcilerinin de dahil olacağı yeni bir görüşme turunun yapılması planlanıyor. Witkoff ve Kushner'in, Ukrayna ziyaretinden hemen önce Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temaslarda bulunduğu da kaydedildi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Zelenskiy'den özel görüşme: Witkoff ve Kushner'le bir araya geldi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.