Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığını duyurdu. Bu açıklama, Priştine'de resmi tepkilere ve bölgedeki siyasi gerilimin artmasına neden oldu.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığını belirtti. Bu açıklamayı duyan Kosova yetkilileri, Ukrayna bayrağını indirdi ve durumu üzülerek kaydetti. Kosova Başbakanı Perparim Rama, ülkesine saygı gösterilmediğinde başkentin aynı şekilde karşılık vereceğini vurguladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučiç ise Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğini sürdürmeye devam edeceğini yineledi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kiev'in Kosova çıkmazı: Zelenskiy’nin bağımsızlık açıklaması Priştine’de tepki çekti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılına dair çalışma takvimini yayımladı. Yeni dönemde ders zili 14 Eylül'de çalarken, eğitim yılı Haziran 2027'de sona erecek.
Dumlupınar Caddesi'nde kontrolünü kaybeden halı yüklü tır dereye düştü. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken araçtaki yükler başka araçlara taşındı.
ABD Başkanı Trump, İran kaynaklı tehditler nedeniyle Ankara'dan ayrılırken Air Force One'ı yem olarak kullanan gizli bir operasyon yürüttü. Başkan, gerçek yolculuğunu farklı bir uçakla İngiltere'ye gerçekleştirerek güvenliğini sağladı.