Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler, inşaatı tamamlanmamış derme çatma bir evde ders çalışarak fen lisesine yerleşti. Maddi imkansızlıklara rağmen gösterdikleri başarıyla ailelerini gururlandıran kardeşler, gelecekte doktor ve yazılım mühendisi olmayı hedefliyor.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Ortaç köyünde yaşayan 14 yaşındaki ikizler Musa ve İsa Karaköm, eğitim hayatlarındaki azimleriyle örnek bir başarıya imza attı. Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan kardeşler, maddi imkansızlıklar nedeniyle yapımı yarım kalan ve su sızmaması için üzeri brandayla kapatılan tek odalı bir evde eğitimlerini sürdürdü.
Beş kişilik ailenin uyuduğu, yemek yediği ve vakit geçirdiği tek odada kendilerine ait bir çalışma masası bulunmayan ikizler, yer minderinde günde 5-6 saat ders çalışarak sınava hazırlandı. Kardeşlerden İsa Karaköm, çalışma ortamlarının zorluklarına değinerek, bazen kitaplarının üzerine su damladığını ancak buna rağmen pes etmediklerini ifade etti. İsa, 410 puan alarak yazılım mühendisi olma hayaliyle fen lisesine yerleşirken, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Musa Karaköm ise 395 puanla doktor olma hedefine bir adım daha yaklaştı.
Çiftçilikle uğraşan ve kendisi de tiroit tedavisi gören baba Özhan Karaköm, çocuklarının daha iyi şartlarda yaşaması için iki yıl önce ev inşaatına başladığını ancak maddi yetersizlikler nedeniyle projeyi tamamlayamadığını belirtti. Evin sadece bir odasını, mutfağını ve banyosunu bitirebildiğini söyleyen baba Karaköm, çocuklarının bu zorlu koşullarda elde ettiği başarının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
İkiz kardeşler, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen ailelerinin desteğiyle hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Eğitim hayatlarına fen lisesinde devam edecek olan Musa ve İsa, gelecekte ülkelerine faydalı bireyler olmayı amaçlıyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Hakkari - İkizler, yapımı tamamlanamayan evde yerde ders çalışıp fen lisesini kazandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.