Neler yeni

Zürih'te devlet okullarında başörtüsü yasağı için ilk adım atıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
0d7fbb42711c4b51a8282e2e728de6b6d9e7840a68b5d8977965b308ef94ebb8.webp

İsviçre'nin Zürih kantonunda devlet okullarında başörtüsü kullanımını yasaklamayı hedefleyen önerge mecliste kabul edildi. Hükümetin iki yıl içinde yasal düzenleme hazırlaması bekleniyor.

İsviçre'nin Zürih Kanton Meclisi, kamuya bağlı okullarda ve anaokullarında başörtüsü kullanımını yasaklamayı amaçlayan tartışmalı bir önergeyi oylayarak kabul etti. İsviçre Halk Partisi (SVP) tarafından sunulan ve Fransa'daki uygulamaların örnek gösterildiği önerge, 87 kabul, 82 ret ve 6 çekimser oyla meclisten geçti.

Oylama süreci meclis içerisinde yoğun tartışmalara sahne oldu. Önergeyi destekleyen vekiller, başörtüsünü kız çocuklarına yönelik bir baskı sembolü olarak tanımlarken, devlet okullarının demokratik değerleriyle bağdaşmadığını savundu. Buna karşılık, Sosyal Demokrat Parti (SP) temsilcileri, girişimin Müslümanlara karşı kasıtlı bir tutum içerdiğini ve din özgürlüğü güvencesiyle doğrudan çeliştiğini belirterek karara sert tepki gösterdi. Merkez Partisi ise tek bir dini sembolün hedef alınmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Kabul edilen önerge doğrultusunda, Zürih kanton hükümetinin önümüzdeki iki yıl içerisinde devlet okullarında başörtüsünü yasaklamayı öngören yasal bir tasarı hazırlaması bekleniyor. Hazırlanacak tasarının mecliste tekrar oylanması ve kabul edilmesi durumunda, kanton genelindeki devlet okullarında dini inancı gereği başörtüsü takan öğrenciler için yeni bir dönem başlayacak. Karar, bölgedeki eğitim kurumlarında dini sembollerin kullanımı konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki istihbarat birimi arasında yaşanan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili resmi soruşturma başlatıldı.

Alman yetkililerin Rusya'yı bir sabotaj girişimiyle suçlamasının ardından Dmitriy Medvedev, Avrupa ülkelerini sert bir dille eleştirdi. Medvedev, iddiaları reddederek Avrupa'yı devlet terörizmini desteklemekle itham etti.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?