Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yılbaşından beri yürütülen gıda denetimlerinin sonuçlarını paylaştı. Yapılan incelemelerde çok sayıda uygunsuzluk tespit edilerek idari yaptırımlar uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Ocak tarihinden bu yana gerçekleştirilen gıda denetimlerine ilişkin güncel verileri paylaştı. Bakanlık ekiplerinin ülke genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında toplam 756 bin denetim yapıldığı belirtildi.
Yapılan incelemeler sonucunda, insan sağlığını tehlikeye atan 254 farklı uygunsuzluk tespit edildi. Bu vakalarla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Denetim süreçlerinin ardından işletmelere toplam 1,6 milyar lira tutarında idari para cezası kesildi. Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
2 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Yılbaşından bu yana 756 bin gıda denetimi gerçekleştirildi
Bakan Yumaklı açıkladı: Gıda denetimlerinde 1,6 milyar liralık ceza
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Trendyol 1. Lig'de sezona üçte üç yaparak başlayan Kayserispor'da teknik direktör Atila Gerin, elde edilen başarıya rağmen temkinli konuştu. Gerin, kadro eksiklerini tamamlayarak oyun gücünü geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.