- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 11,335
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Jandarma Genel Komutanlığı, orman yangınlarını önlemek için yürüttüğü denetimleri yoğunlaştırdı. Kuralları ihlal eden yaklaşık bin kişiye idari işlem uygulandı.
Jandarma Genel Komutanlığı, yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarını engellemek amacıyla ülke genelinde kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Ekipler, yangın riskine karşı havadan ve karadan yürüttükleri çalışmalarda İHA ve fotokapan gibi modern gözetleme teknolojilerinden aktif şekilde yararlanıyor.
Yapılan denetimler sonucunda 17 Temmuz ile 19 Ağustos tarihleri arasında kurallara uymadığı tespit edilen 993 kişiye yönelik işlem başlatıldı. Söz konusu kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari yaptırımlar uygulandı. Yetkililer, ormanlık alanların korunması adına denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Jandarmadan orman yangınlarına karşı İHA ve fotokapanlı denetim
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
22 Ağustos 2026 tarihinde Kapalıçarşı'da altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik gelişmeler altın fiyatlarındaki hareketliliği etkiliyor.
Edirne'nin Enez ilçesinde bulunan Taşaltı Gölü, aşırı sıcakların etkisiyle kuruyarak beyaz bir tuz tabakasına dönüştü. Bölgeyi ziyaret eden tatilciler, ortaya çıkan sıra dışı manzaraya yoğun ilgi gösterdi.